יום שני, 25 בנובמבר 2019

פרשת תולדות

בסוד הלשון - 
תולדות יעקב אבינו איש התם והאקדח המעשן של עשו 
(יוסף בלו)

חודש מרחשון חולף בזו השבת הקרובה. חודש זה חשוך ממצוות שמעבר למסגרת השגרתית של היהודי, אך מרמז על העתיד. כי מרחשון אותיות נר משוח בשמן. כי בחודש כסלו, הבא עלינו לטובה, הן אותיות סך לו. מה שמרמז על סך של לו נרות שמדליקים בחג החנוכה. חג המאיר את החשיכה המסתירה את הבורא. אך דווקא בזכות ההסתר, ה' מקנה לנו תכונות שעלינו לקנות בבחינת 'קנין עצמי' בזכות ולא בחסד. כלומר להשתלם ולתקן את המידות בזכות מעשינו ולא בחסד של מתנת חינם שמביאה בסופו של דבר לבושה וכלימה. כי האדם מלשון "אֶדַּמֶּה לְעֶלְיוֹן" (ישעיהו יד, יד). כלומר, עצם מהות האדם הוא לרצות להדמות לתכונות הבורא כמו הענף הדומה לתכונות השורש. כלומר, כמו שה' הוא הטוב המוחלט, המיטיב והמשפיע בצורה עצמאית, כך גם האדם רוצה להרגיש טוב ולהשפיע ומתבייש וסובל מלקבל כאשר הוא תלוי בזולת. למעשה, ה' מצמצם את אורו האין סופי ולעתים אף מסתיר את עצמו, בכדי לתת לנו מקום לעבור תהליך עבודה והשתלמות בתקון האגו (הרצון לקבל העצמי) והגאוה (הרצון לקבל החברתי). וגם אם אין לנו דעת להבין: "מה החכמה של ה' לגרום לייסורים בהויה?" יש להאמין כי קיימת השגחה מטרתית כללית להביא את כלל האנושות לתודעה של אהבה שאינה תלויה בדבר, ולקבל שכר על עבודה זו לעתיד לבוא - בגמר התיקון. ופרק זמן זה הוא וודאי וכבר קיים עוד מראשית הבריאה.
פרשת תולדות אינה דלה בפרטים ומבשרת על תולדות לידת רבקה (אותיות קרב ה') אמנו, אשר רצתה לקרב אל ה' את התאומים הנפרדים. "וַיִּתְרֹצְצוּ הַבָּנִים, בְּקִרְבָּהּ, וַתֹּאמֶר אִם כֵּן, לָמָּה זֶּה אָנֹכִי וַתֵּלֶךְ, לִדְרֹשׁ אֶת ה'" (בראשית כה, כב). מפרש רש"י: "ויתרוצצו - רבותינו דרשוהו לשון ריצה, כשהייתה עוברת על פתחי תורה של שם ועבר יעקב רץ ומפרכס לצאת, עוברת על פתחי עבודה זרה עשו מפרכס לצאת... ותאמר אם כן, גדול צער העיבור. למה זה אנכי- מתאוה ומתפללת על הריון ותלך לדרוש לבית מדרשו של שם, שיגיד לה מה תהא בסופה". יוצא שרבקה הבינה כי את שני ה- "תוֹמִם" היא אינה יכולה לקרב. ומפרש רש"י, כי התאומים נכתבו בכתיב חסר לרמז כי "כאן אחד צדיק ואחד רשע". ומוסיף "מִמֵּעַיִךְ יִפָּרֵדוּ (בראשית כה, כג) - מן המעים הם נפרדים. זה לרשעו וזה לתמו". כלומר, מלידה אחת יצאו ב' תולדות קוטביות, וזה נרמז בתיבה "תו-לד-ות", כי יש ב' פעמים אותיות תו: יש תו של ימין וקדושה ויש תו של שמאל וטומאה. ומאחר שרבקה השתוקקה לדעת על לידתה, אז אם נוסיף את האות מ', שעניינה השתוקקות (כי ארבעים ימים ולילות השתוקקו בנ"י לתורה), לפנימיות שם הפרשה נקבל "תו-למד-תו", ואז ניתן לקרוא פעמיים עם ב' אותיות תו את התיבה "תלמוד". כלומר, תכלית תולדת הצדיק ותכלית תיקון הרשע הוא על ידי התלמוד ויישום התורה לשמה הלכה למעשה בתום ושלמות. יגעתי ומצאתי כי "תוֹמִם" גימטריא גואל תו גואל, שהרי המשיח ילמדנו את הדרכים המעשיות לתקן את האגו והגאוה באחרית הימים, את התו הימני - עם ישראל וקל וחומר את התו השמאלי - אומות העולם.
ומשה רבנו, הענו מכל אדם, כשהיה כל כולו כלול בתוך כבוד ה' שהתגשם בענן, אז זכה לגילוי י"ג מדות הרחמים. וזה נרמז בתמונת האותיות של התיבה ענו, שהרי כולן כלולות באותיות התיבה ענן, כי האות ו' כלולה באות ן' גימטריא ה' הגואל מן הגאוה את מי שמשתדל להיות ענו. ולמעשה הענו מוציא בצורה טבעית מהכח אל הפועל את י"ג מדות הרחמים של ה'. ובאותו משקל, עשו כלול כל כולו ב - עש"ן - ראשי תיבות עולם, שנה, נפש. אבל עשו רק רימה את יצחק אביו ולא תקן את נפשו במרחבי הזמן והמקום אל הקדושה, אלא היה כלול כל כולו בעשן הקטורת של עבודה זרה, שעישנו והקטירו נשותיו. רש"י כותב כי העשן הוא מבין הסיבות שליצחק כהו "עֵינָיו מֵֽרְאֹת"(תולדות כז, א). ועל שמו של עשו כותב בעל הטורים: "עשו 'שהיה עשוי ונגמר' בשיער אדמוני של בן שנים". אונקלוס מתרגם "אַדְמוֹנִי" בתיבה "סִמוֹק"( עש"ן באנגלית), אותיות קו ס"מ. מה שמרמז שעשו קיוה והתפלל לא לה' אלא דווקא למלאך הקדוש, הס"מ הוא היצר הרע ומלאך המות. ויעקב נקרא בשם זה, שהרי אחז בעקבו של עשו, העשוי והשלם רק חיצונית אך אצל עשיו היה חסרון גדול לעומתו יעקב תקן את מידותיו בצורה עקבית. ותמה היה עשו: "הֲכִי קָרָא שְׁמוֹ יַעֲקֹב וַיַּעְקְבֵנִי זֶה פַעֲמַיִם אֶת בְּכֹרָתִי לָקָח וְהִנֵּה עַתָּה לָקַח בִּרְכָתִי". רש"י כותב: "ויש מתרגמין וַיַּעְקְבֵנִי: וחכמני, נתחכם לי". כלומר, בעצת אמו רבקה, יעקב נתחכם בלבוש עשו הרמאי וזכה לברכתו שהרי קנה בשבועה את בכורתו של עשו שביזה את הבכורה. ולמעשה מתוך כלי של הונאה וטומאה הצליחו רבקה ויעקב בחוכמה להעביר מצד הטומאה לצד הקדושה שפע ברכות מפי יצחק אבינו.
על המעשייה "בן מלך ובן שפחה שנתחלפו", שכתב רבי נחמן מברסלב, כותב רבי נתן תלמידו: "ועל כן השתדל יעקב אבינו עליו השלום, ליקח הבכורה מעשו, כי הבכורה היא בחינת מלכות... כי יעקב הוא בחינת בן המלך האמת, ועשו נשמתו הוא בחינת בן השפחה, שרצה לרמות את אביו ורצה להמשיך הברכה והממשלה לעצמו".
אז בע"ה שנזכה להתגבר בחוכמה על המהמורות לבלתי רום לבבנו על אחינו ולתקן האגו והגאוה בענוה, 
אמן כן יהי רצון!!!



יום שישי, 22 בנובמבר 2019

פרשת חיי שרה

בסוד הלשון - תחי שרה אמנו 

               (יוסף בלו)

תחי שרה אימנו
בשבת הקרובה נקרא את פרשת חיי שרה, אשר פותחת בסיכום ימי חייה ומבשרת על מותה של שרה אימנו. אך למרות זאת, הפרשה דווקא מברכת את שרה אימנו בברכת יחי, וקוראת בקול רם וברור: "תחי שרה אימנו!".
"וַיִּהְיוּ חַיֵּי שָׂרָה מֵאָה שָׁנָה וְעֶשְׂרִים שָׁנָה וְשֶׁבַע שָׁנִים שְׁנֵי חַיֵּי שָׂרָה" (בראשית כג, א). מפרש רש"י: "לכך נכתב שנה בכל כלל וכלל, לומר לך שכל אחד נדרש לעצמו. בת מאה כבת עשרים - לחטא, מה בת עשרים לא חטאה, שהרי אינה בת עונשין, אף בת מאה בלא חטא, ובת עשרים כבת שבע ליופי:כלן שוין לטובה". מבאר ומסכם הבן איש חי את חיי שרה, כי הכתוב בא: "להדגיש את המיוחד בהנהגתה של שרה אימנו: מידת השפלות! אחת הדרכים המוצלחות כיצד להגיע להרגשה מוחשית של ענווה ופשטות, היא על ידי שהאדם יזכור ויתבונן במצבו וצורתו בהיותו תינוק רך נולד פחות משנה... וכבר אמרו חכמי הטבע, כי אילו היתה באדם דעת להבין את פחיתות ערכו בשנתו הראשונה, היה מת באנחתו מרב עגמת הנפש... כל כך היתה נמאסת בעיני עצמה, עד שגם כשהייתה בת מאה זכרה להרגיש עצמה ולהביט בשנת חייה הראשונה... גם בהיותה בת עשרים עם מלוא הכוח והמרץ, אף אז החשיבה את מעמדה כפעוטה בת שנה. אולם מצד שני... צעירי שנים צריכים... להסתכל קדימה ולהעריך את עצמם בעיניהם כמבוגרים וגדולים בשנים, בעלי אחריות מלאה על כל מעשיהם ופועלם... 'ושבע שנים' בלשון רבים,  רמז להנהגתה בהיותה בת שבע, אז היתה מחשיבה עצמה כגדולה בשנים, החייבת בכל חיובי התורה" (פניני הבן איש חי, חיי שרה). כה דומה היא שרה אימנו במידת השפלות לאברהם אבינו שהעיד על עצמו: "וְאָנֹכִי עָפָר וָאֵפֶר".
"וַתָּמָת שָׂרָה בְּקִרְיַת אַרְבַּע" (בראשית כג, ב). מפרש רש"י: "ונסמכה מיתת שרה לעקידת יצחק, לפי שעל ידי בשורת העקידה שנזדמן בנה לשחיטה וכמעט שלא נשחט, פרחה נשמתה ממנה ומתה". רמז לכך מצאתי בעקידת יצחק והוא בכלי המכלה שהשתמש אברהם לשחיטת בנו. והכלי הוא המאכלת אותיות כלות האם, בהא הידיעה. מה שמרמז על כך, כי כלו חייה של שרה אימנו, והיא האם הראשונה לארבעת האימהות הצדיקות והקדושות.
יגעתי ומצאתי, כי המקום "בקרית ארבע" אותיות ברית קאר עב. ו- ברית ק בגימטריא ברית לך לך. מה שמרמז, שמאחר ששרה אימנו היתה שותפה מלאה באמונה שלמה למימוש ציווי ה' את אברהם אבינו, אזי נחשבה כמוהו שכרתה ברית עם ה' בלכתם לארץ כנען ובלכת אברהם להר המוריה, אף שהלך לשם מבלעדי שרה אשתו. והצירוף אר עב מרמז על ה' שהאיר לשרה ולאברהם מטובו, גם כאשר קיים את הבטחתו, בנס שמעל הטבע, בהולדת בנם יצחק. וזאת, לאחר שה' זיכך את עובי שמם, כאשר שינה את השם שרי לשרה ואת השם אברם לאברהם. כי שמו של אדם מלמד על יסודות טבע רצונו והם העפר, המים, הרוח והאש. וגם נודע כבר כי רצון גימטריא שמו של אדם. מה שמלמד, שאפילו בתקון של אות אחת בשם האדם, אזי יסוד החומר מסוגל להפוך את טבעו: מכלי חשוך לכלי מאיר, ומכלי עקר לכלי הולדה מתוקן של פריה ורביה.
לאחר שנקברה שרה במערת המכפלה ותמו ימי האבל, מבקש אברהם למצוא כלה ראויה לבנו יצחק. שהרי כלה זו תהפוך גם היא להיות אם לבני ישראל. ורש"י מצא לכך רמז בפסוק "וְאַבְרָהָם זָקֵן בָּא בַּיָּמִים וה' בֵּרַךְ אֶת אַבְרָהָם בַּכֹּֽל" (בראשית כד, א). וכותב רש"י: "בכל עולה בגימטריא בן, ומאחר שהיה לו בן היה צריך להשיאו אשה". לכן אברהם שולח את עבדו אליעזר ומשביע אותו "רַק אֶת בְּנִי לֹא תָשֵׁב שָֽׁמָּה" (בראשית כד ,ח). מפרש רש"י: "רק מיעוט הוא. בני אינו חוזר, אבל יעקב בן בני סופו לחזור". ויגעתי ומצאתי, לא תשב שמה אותיות "לא תש[ו]בה שם". מה שמרמז, כי אצל משפחתו של אברהם שהותיר במולדתו לא שייך להשיבם בתשובה לבורא עולם. כלומר, אין ענין שיצחק ישלים את חסרון האמונה אצל משפחתו שם, אלא יש רק רצון להוציא את ניצוצות הקדושה מן הטומאה, כמו את הנערה רבקה. גם יעקב אבינו לימים חזר למולדתו של אברהם סבו ולא החזיר בתשובה את לבן ראש המשפחה אחי רבקה אמו, אלא יצא משם עם בניו ושתי האימהות הנוספות רחל ולאה.
"וְהִנֵּה רִבְקָה יֹצֵאת... וְהַנַּעֲרָ טֹבַת מַרְאֶה מְאֹד"(בראשית כד, טו-טז). אונקלוס מתרגם את התיבה "הַנַּעֲרָ" בתיבה "עוּלֵימְתָא" אותיות מעלות א"י (ראשי תיבות ארץ ישראל). כותב רבי נתן תלמידו של רבי נחמן מברסלב:    "ואברהם שהוא ראש למאמינים זכה להוציא הקדושה הגבוה הזאת שהיא מערת המכפלה מעפרון, כי אברהם הוא הראשון שהשיג קדושת ארץ ישראל, שהיא בחינת אמונה" (לקוטי הלכות תפלין ה, אות מ), מה שמרמז ומלמד על מעלותיה שלהנערה רבקה, אשר ניערה מעליה אורחות האמונה השקרית של משפחתה, ומתוך ערנות בחרה לצאת מן הר"ע (ראשי תיבות הרצון עצמי) למקום של חסד ורצון של השפעה. כה דומה היא במידותיה לאברהם אבינו שהרי גם היא זכתה להכלל במידת האמונה ובקדושת ארץ ישראל.
"ויצא יצחק לשוח בשדה" (בראשית כד, סג). כותב רבי נחמן מברסלב: "שתפלתו היתה עם סיוע וכח השדה, שכל עשבי השדה נתנו כוח וסיוע בתפלתו, שבשביל זה נקראת התפלה שיחה" (לקוטי תנינא סימן יא). אז בע"ה שנזכה להמתיק הדינים בהתבודדות בשיחות עם בורא עולם כמו שמשוחחים עם חבר שקונים.
אמן כן יהי רצון!





יום חמישי, 21 בנובמבר 2019

בסוד הסופגניה

חודש כסלו 
ממש מתקרב 
אז רציתי לחדש לעם ישראל 
את שיחיה את הלב 
דבר מה 
בכדי להאיר את הנשמה 
אז זה הדבר 
בענין של סופגניה 
אותיות ג"ן סופיה 
מתרגום גן של חכמה
ומהו ג"ן?
בג"ן יש ג'ברים, נ'שים 
ג'רושים, נ'שואים
שצריכים 
לשים סוף להאגו ולגאוה
ולתקן דרך של ענוה
אז נשיג הפיוס
ונחיה גאולה
נרגיש כולנו 
כמשפחה אחת 
גדולה ושמחה














ואלה הגימטריות לסופגניה
גן יהוסף = גן סופיה= גן הפיוס = ג"ן[ר"ת גברים נשים, גרושים נשואים] סוף גאוה/האגו = סוף היג[ו]ן

יום חמישי, 14 בנובמבר 2019

"טבעת האש" - רעידת אדמה באינדונזיה בסימן של גאולה

אינדונזיה היא מדינה שנמצאת בתוך "טבעת האש" לכן היא למודת רעידות אדמה, התפרצויות של הרי געש וצונאמי.
.
כתבתי כבר בבלוג על אינדונזיה - גם על משמעות רעש אדמה על פי רמז.
הקליקו: מה זה רעש? ולמה דווקא באינדונזיה יש סימנים לגאולה?

נתוני רעידת האדמה העוצמתית שפקדה את אינדונזיה הערב, מרמזים בדיוק רב על הגאולה והייתי חייב לציין את זה.





אלו הנתונים לפי אתר הססמי האמריקאי הבין לאומי:












לפי רמז,
"טבעת האש"  בגימטריא 787
ומצאתי כי, 

787 = שבעה משיח אליהו

מי אלו השבעה?
אלו הם שבעת הרועים: אברהם יצחק יעקב משה אהרון יוסף דוד
הם  הרי שבעת האושפיזין לסוכה, שבחג הסוכות.

787 = טבעת האש = בעת אש דוד

לעניות דעתי, 
דוד המלך - חי וקיים ובשעת רצון הוא שולח לנו מסרים הבאים:

לקרוא תהלים, כי אש זה אותיות שא, ונשיאת ידיים מרמזת על תפילה.
דוד המלך נלחם למען עם ישראל תמיד.
אז גם שעם ישראל ספג טילים ואש של רקטות דוד המלך משיב באש של דבקות בתפילה.

"תהלים נגד טילים" זה מדע מדויק!!!
לא סתם חרוז.

עוצמת הרעידה 7.1 בסולם ריכטר

הספרות  71 בגימטריה נדיב ה'

עולה השאלה: מיהו נדיב ה'?

זה המשיח: בן דוד
וגם מלאך הברית אליהו הנביא מבשר הגאולה
ודוד המלך חי וקיים

כי,
כותב הרב הבן איש חי זצ"ל
הגימטריא הבאה:

נדיב = אליהו דוד
נדיב = בן דוד

והאות ה' [נדיב ה' הנ"ל] מכוונת לאות ה' האחרונה בשם השם.
אות זו מכוונת לשכינה ולספירת המלכות השביעית .
בקבוצת 7 ספירות התחתונות.

ג' ספירות ראשונות:
כתר, חכמה, בינה

ז' ספירות תחתונות, שבעת הרועים.
1.חסד - אברהם
2.גבורה - יצחק
3.תפארת - יעקב
4.נצח - משה
5.הוד - אהרון
6.יסוד - יוסף
7.מלכות -דויד

נמשיך,

עומק הרעידה 45.1 
הספרות 451 בגימטריא "לך לך מארצך"
פרשת השבוע האחרונה שקראנו היא פרשת - "לך לך"


45.1 יוצא בקירוב ל - 45 בגימטריא 45=מה=אדם=לב אחד=גאולה

מיקום הרעידה:
מצפון לאיי מאלוקו 
138 קילומטר צפון מערבית ל - קותא 


לפי רמז:

מאלוקו בגימטריא באלוקים
קותא אותיות קו את

באלוקים [לשון שבועה]
קו [מלשון תקוה]
את [כב אותיות הקודש הן האותיות מ - א' ועד ת'] 

לגבי המרחק 138 = מגן אד"ם [ראשי תיבות א'ברהם ד'וד מ'שיח]

מגן אד"ם כולל שלושה:
1.מגן אברהם
2.מגן דוד
3.מגן משיח או בן דוד (מגן שלמה)


לכן אנחנו צריכים להיות מחוזקים ולהיות מלאי תקוה שהגאולה קרובה מתמיד.
 

אנחנו זוכים להגנות רוחניות של צדיקים.
מכוונים לשכינה ולמלכות.


יש ללמוד מאברהם אבינו שקיים את "לך לך מארצך...אל הארץ אשר אראך". כלומר גם כאשר אנחנו חיים במקום שבו יש רצונות טמאים מלאי גאוה והאגו[תאוה] יש ללכת לפי רצון ה'.



הרצון הזה הוא לתקן את הגאוה בענוה, ואת האגו[התאוה] בקבלה או בהשפעה במידה מדויקת ומתאימה.



כי גאולה = ל[מד] גאוה = ל[מד] האגו
על סוד הגאולה בפירוט הקליקו כאן


ובע"ה נזכה לבשורה על גאולה ממלאך הברית שהוא אליהו הנביא, לגלות לנו את משיח בן דוד.

אמן כן יהי רצון!!!










יום רביעי, 6 בנובמבר 2019

לפרשת השבוע לך לך


בסוד הלשון
(יוסף בלו)
לך לך , מהו?
פרשת השבוע היא פרשת לך לך: "וַיֹּאמֶר ה' אֶל אַבְרָם לֶךְ לְךָ מֵאַרְצְךָ וּמִמּוֹלַדְתְּךָ וּמִבֵּית אָבִיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַרְאֶךָּ
וְאֶעֶשְׂךָ לְגוֹי גָּדוֹל וַאֲבָרֶכְךָ וַאֲגַדְּלָה שְׁמֶךָ וֶהְיֵה בְּרָכָה"(בראשית יב, א-ב). מפרש רש"י: "לך לך - להנאתך ולטובתך, ושם אעשך לגוי גדול וכאן אי אתה זוכה לבנים, ועוד שאודיע טבעך בעולם". ה' מבטיח לאברם באם ילך מכל מה שהכיר בעבר ויעבור אל מקום חדש שלא גילה לו, אזי יזכה ליהנות מתענוג, כאשר ה' הטוב והמיטיב ישפיע עליו שפע ויגשים את משאלותיו הרוחניות והחומריות. האוהב ישראל מחדש, שדווקא מתי שה' מבטיח לאברם פרס אזי ה' יכול לבחון את לב אברם האם הוא מקיים את המצווה לשם שמיים או לשם פרס ופניה אישית. יוצא שאברהם אבינו הוא הראשון שקיים: "אַל תִּהְיוּ כַעֲבָדִים הַמְשַׁמְּשִׁין אֶת הָרַב עַל מְנָת לְקַבֵּל פְּרָס, אֶלָּא הֱווּ כַעֲבָדִים הַמְשַׁמְּשִׁין אֶת הָרַב שֶׁלֹּא עַל מְנָת לְקַבֵּל פְּרָס, וִיהִי מוֹרָא שָׁמַיִם עֲלֵיכֶם"(משנה אבות א, ג).
ובמדרש תנחומא סימן ג לפרשה: "לך לך מהו? לך לך: ל' שלושים, כ' עשרים, הרי עולה בגימטריא ק' רמז לו, כשתהיה בן מאה תוליד בן כשר...ורבי לוי אומר: ניסיון הראשון כניסיון האחרון. ניסיון הראשון, בלך לך מארצך ניסיון האחרון בלך לך אל ארץ המוריה". ושנגלה אליו ה' בגיל תשעים ותשע להבטיח לו בן יוצא חלציו אז "וַיִּפֹּל אַבְרָהָם עַל פָּנָיו וַיִּצְחָק וַיֹּאמֶר בְּלִבּוֹ הַלְּבֶן מֵאָה שָׁנָה יִוָּלֵד וְאִם שָׂרָה הֲבַת תִּשְׁעִים שָׁנָה תֵּלֵד"(בראשית יז, יז). מתרגם יונתן "וַיִּצְחָק" בתיבה "וְתָמַהּ" אותיות תמוה וגם תום ה' וגם הצרוף המות, המרמזים על יצחק בנו של אברהם שעתיד היה להקריבו קורבן עולה תמימה לה' בהר המוריה.
יגעתי ומצאתי כי יצחק אותיות חצי ק, וחצי מאה עולה בגימטריא לך או נ'. כלומר, שיצחק נולד אברהם עדין לא השלים את החצי השני והניסיון האחרון ללכת אל הר המוריה להקריב שם את בנו לעולה. יוצא ש- לך לך זה בעצם נ' ו- נ' רמז לשם ינון שמו של המשיח: "יְהִי שְׁמוֹ לְעוֹלָם לִפְנֵי שֶׁמֶשׁ יִנּוֹן שְׁמו"(תהלים עב, יז). המרמזים על התכלית של המהלך האלוקי גאולת העולם על ידי המשיח. לא היה סיכוי לבוא המשיח אם אברהם לא היה מצרף אליו את לוט מתוך אהבה וחסד לאחיינו ולמרות שנפרד ממנו נלחם להצילו. וכידוע מלוט יצאה הגיורת רות המואביה שמזיווגה לבועז נולד לימים דוד המלך משיח ה', ולסיום, עלה בידי לכתוב שיר לכבוד אברהם אבינו.

עברי גם ישראלי / יוסף בלו
השבוע עבר
היה בו מן מעבר

מעולם לעולם
משנה לשנה
מנפש לנפש

לפעמים אני מרגיש כמו אברהם העברי
ולפעמים פשוט כמו איש ישראלי

הקורא מעבר האחד אל העבר שני
אל כל העולם:

יש לי אור
ויש לי אושר
יש לי אש
ויש לי יושר
יש לי שיר
וקשר ישיר
אני שר אל אלי

שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד
כי יגעת ומצאת תאמין

ביאור

אברם העברי הגיע מעבר לנהר והיה אחד יחיד ומיוחד בדורו. שהרי לאורך מהלך ימיו, בכל מקום ובכל זמן עבר תהליך נפשי. מניסיון לניסיון, סמך את ידיו באמונה בבורא כאשר נכנע לעשות את רצונו של מקום. אברם בגימטריא הפועל גרם,  רמז לזה שהשתוקק לטפל בנפשות דורו, ואף דאג בשיתוף עם שרה לגייר גרים, וגרם לשנות את תפישת המציאות של העולם כולו. כי הוא זה שקרא לכל העולם שיש בורא אחד יחיד ומיוחד, אשר ברא את הכל. וכאשר אברהם הגיע לגיל של תשעים ותשע שנים שינה ה' את שמו לאברהם גימטריא ברא גאולה וגם ברא לב אחד וגם ברא אדם. ולאחר שנמול והפך להיות מתוקן כאדם הראשון לפני החטא זכה לגאולה בעת הולדת יצחק, בנו ויורשו, לכן זכה גם בגוי הקדוש הוא עם ישראל,
בדיוק כמו שהבטיח לו ה'. אברהם העברי נסע לאורכה ולרוחבה של ארץ ישראל לכן כל כולו כלול בתיבה ישראל - ראשי תיבות האבות והאימהות: יצחק, יעקב, שרה, רבקה, רחל, אברהם, לאה. אז שנזכה מתוך יגיעה בתורה למצוא ולהאמין בה' ממש כמו אברהם אבינו ואז לקרוא ולשיר את קריאת "שמע ישראל" ולזכור כי ישראלי אותיות יש לי: אור, אש, יושר וגם אושר, אכי"ר.








יום שישי, 1 בנובמבר 2019

פרשת נח - התש"ף


בסוד הלשון
(יוסף בלו)

פרשת נח לאור חודש מרחשון

את פרשת נח נקרא כבר בחודש מרחשון, ומדוע נקרא החודש בשם זה? כי חודש חשון הוא די מר, כי אין בו חגים ומועדים לשמחה, לכן נוצר מהפך מעליה לירידה שיש להתגבר עליה. כי חודש חשון מגיע לאחר נ"א ימים של התעלות רוחנית ודבקות בבורא מתוך מסגרת מרובה של מצוות ותפילות. כי מחודש אלול קמים בחצות להתפלל את נוסח הסליחות ואח"כ ראש השנה, עשרת ימי תשובה, יום כיפור, סוכות עד שמחת התורה שבחודש תשרי. לכן תשרי גימטריא התשה ר[יש], המרמז להתשת ראש כוחו של היצר הרע. אך זוהי התשה זמנית, אז איך ניתן למשוך ההתשה לאורך כל השנה? יגעתי ומצאתי, כי בתיבה חשון נמצאות התיבות שו[לשון דוד המלך: "שויתי ה' לנגדי תמיד"(תהלים טז, ח)] ח"ן[ר"ת חכמת נסתר] מה משרמז, שיש ללמוד את החכמה הנסתרת איך להשוות צורה ולהדמות לבורא עולם המשפיע, ולשאוף לצאת מהאהבה העצמית ולהשיג את האהבה שאינה תלויה בדבר, כלומר, אהבה שאינה תלויה ברצון לקבל תמורת השפעה כלל וכלל. בכדי להשיג זאת יש לעבוד כמו נח, אשר נקרא בשם זה "לֵאמֹר זֶה יְנַחֲמֵנוּ מִמַּעֲשֵׂנוּ"(בראשית ה, כט). אך הנחמה היא איננה מנוחה, שהרי נח עבד כמעט כל חייו בבנית התיבה על מנת להציל את הנבראים הנבחרים, ובלשון המעטה, לא ישן כלל וכלל. יוצא שהנחמה היא לרצות להיות בתנועה מתמדת כי אין קצה לחכמה. אז איך ניתן לשמר את התנועה? יגעתי ומצאתי, כי מרחשון גימטריא ראה מ"ח[ ר"ת מצה חמץ] שן. כלומר, "רֵאשִׁית חָכְמָה יִרְאַת ה'"(תהלים קיא, י) - אם נהיה בבחינת "יראי ה'" - הרואים כי אור ה' הוא אין סופי - אז נחכים, נתבונן גם נדע: מתי המח ישן ולא מסנן את כל מה שגורם להחמיץ את מיצוי התכלית. ואז נוכל לקנות את כלי התודעה בכדי לשמר את התנועה. וההלכה היא המוליכה אותנו בדרך הישרה אל התכלית והיעד: "ואהבת לרעך כמוך, אני ה'"(ויקרא יט, יח).

המלחמה של האיש הישראלי הוא כנגד השינה בעבודת ה'. כמו בפרשת בראשית שם הפיל ה' תרדמה על האדם בכדי לנסר ממנו את חוה אשתו. תרדמה גימטריא תרד גאולה, מה שמרמז, שבכדי לבטל את הגאולה מהעולם, הנחש בחר לפתות דווקא את האישה כי את האדם לא היה מצליח, כי האדם נברא מחי החיים ולא כתוצאה מתרדמה שזה אחד חלקי שישים ממיתה. כלומר, ממש מיד לאחר חודש תשרי אפשר להירדם על המשמר כאילו ניתן לנוח וליהנות, כי קיבענו לעצמנו מדרגה של קדושה. לכן יש להיות ערים ולזכור שבכל חודש יש לעבוד לא מתוך תרדמה ומנוחה אלא מתוך תנועה ושאיפה ללמוד את חוכמתו האין סופית של ה', המהווה כוח מניע להוציא אותנו במרחשון כמו בכל חודשי השנה, ממרות ועבדות לנחש לרוממות וחירות לנקודת המשיח שבנו.

המשיח גם נרמז בתיבה מרחשון גימטריא נחש ראה גואל וגם אור גאלה-משיח. המשיח שבנו הוא נקודת השי חינם שקבלנו מהבורא ועלינו להוציאו מן הכח אל הפועל הלכה למעשה, מה שתורם לשמוח בכל מה שרק נבחר בכדי למצות את עצמנו ואת הזולת. העיקר הוא לשמור על הרצון להשתוקק ולדבוק בה'. העבודה הפנימית הזו של המשיח המשמח הוא המפתח להשגה של ענוה ומתוך כך לגאולה. כי בתיבה "גאולה" נמצא הצירוף "ל[מד] גאוה". מה שמרמז, שעלינו ללמוד ולתקן את מידת הגאוה שהיא שורש לכל המדות הרעות. הגאוה מניעה אותנו לתחרות המביאה לעתים גם לרמוס את זולת, אבל לכל אחד יש את הנקודה הטובה המשיחית שבו, זה אותו השי שקיבל מהבורא. עלינו אף לעזור ולהאדירו בכדי לממש מה שקיבל. בצורה זו התחרות מתבטלת וניתן לחוות חבור.  נח בנה את התיבה כמצוות הבורא "צֹהַר תַּעֲשֶׂה לַתֵּבָה"(נח ו, טז) ופירש רש"י: "יש אומרים חלון, ויש אומרים אבן טובה המאירה להם". כלומר יש שתי בחינות, בחינת האבן הטובה, מתי שאני מאיר לזולת מן הטוב שבי ובחינה שניה שברצוני לפתוח את החלון ולהיות מקבל מן הטוב ששל הרוצה להיטיב לי. ויש להחזיק שתי בחינות אלו.

לאתגר שלאחר נ"א הימים קבלנו את תורה נ"ב ליום המאתגר הראשון. שם, כותב לנו רבי נחמן מברסלב לאחוז בעצת ההתבודדות: "אַךְ לִזְכּוֹת לָזֶה לְהִכָּלֵל בְּשָׁרְשׁוֹ, דְּהַיְנוּ לַחֲזר וּלְהִכָּלֵל בְּאַחְדוּת הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ, שֶׁהוּא מְחֻיַּב הַמְּצִיאוּת אי אֶפְשָׁר לִזְכּוֹת, כִּי אִם עַל יְדֵי בִּיטּוּל שֶׁיְּבַטֵּל עַצְמוֹ לְגַמְרֵי עַד שֶׁיִּהְיֶה נִכְלָל בְּאַחְדוּתוֹ יִתְבָּרַךְ. וְאִי אֶפְשָׁר לָבוֹא לִידֵי בִּיטּוּל, כִּי אִם עַל יְדֵי הִתְבּוֹדְדוּת כִּי עַל יְדֵי שֶׁמִּתְבּוֹדֵד וּמְפָרֵשׁ שִׂיחָתוֹ בֵּינוֹ לְבֵין קוֹנוֹ עַל יְדֵי זֶה הוּא זוֹכֶה לְבַטֵּל כָּל הַתַּאֲווֹת וְהַמִּדּוֹת רָעוֹת עַד שֶׁזּוֹכֶה לְבַטֵּל כָּל גַּשְׁמִיּוּתוֹ, וּלְהִכָּלֵל בְּשָׁרְשׁוֹ. אַךְ עִקַּר הַהִתְבּוֹדְדוּת הוּא בַּלַּיְלָה, בְּעֵת שֶׁהָעוֹלָם פָּנוּי מִטִּרְדַּת הָעוֹלָם הַזֶּה כִּי בַּיּוֹם, עַל יְדֵי שֶׁרוֹדְפִין הָעוֹלָם אַחַר הָעוֹלָם הַזֶּה הוּא מְבַטֵּל וּמְבַלְבֵּל אֶת הָאָדָם מִלְּהִתְדַּבֵּק וּלְהִכָּלֵל בְּהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ וַאֲפִילּוּ אִם הוּא בְּעַצְמוֹ אֵינוֹ טָרוּד אַף עַל פִּי כֵן מֵאַחַר שֶׁהָעוֹלָם טְרוּדִים אָז, וְרוֹדְפִים אָז אַחַר הַבְלֵי הָעוֹלָם הַזֶּה עַל יְדֵי זֶה קָשֶׁה אָז לָבוֹא לִידֵי בִּיטּוּל"(לקוטי מוהר"ן חלק א, תורה נב).

אז בע"ה, שנזכה להיות המשיחים המשוחחים עם הבורא על מנת לבטל את מידת הגאוה, המבלבלת בעולמנו. ואז נזכה לשמוח בחיים בעת השגת הענוה ובעת מימוש השי שקבלנו ממנו, ונזכה גם לקיים: "עֲשֵׂה רְצוֹנוֹ כִּרְצוֹנֶךָ, כְּדֵי שֶׁיַּעֲשֶׂה רְצוֹנְךָ כִּרְצוֹנוֹ. בַּטֵּל רְצוֹנְךָ מִפְּנֵי רְצוֹנוֹ, כְּדֵי שֶׁיְּבַטֵּל רְצוֹן אֲחֵרִים מִפְּנֵי רְצוֹנֶךָ"(מסכת אבות ב, ד) אכי"ר.



פוסט אחרון

לאהוב את עשיו: ביידן או טראמפ - פרשת תולדות

יצחק מלמד אותנו להוסיף אהבה גם עם תולדה פחות נוחה בלשון המעטה, ואנחנו לא היינו בגן עדן אנחנו לא ברמה הרוחנית של מי שמברך על הרעה כשם שמברך ע...